Meiland

In fase 3 (Buurt 9) starten de werkzaamheden aan de woningen van de Meiland met onderstaande huisnummers. De werkzaamheden vinden plaats in de periode januari 2020 t/m augustus 2020.

  • 8 t/m 82 (even nummers)
  • 5 t/m 67 (oneven nummers)

 

Algemene informatie

Het Verbeterprogramma Vreewijk duurt tot ongeveer half 2023. De werkzaamheden worden per straat gepland. We maken eerst een grove planning waarin we ongeveer kunnen aangeven wanneer welke straten aan de beurt komen. Een paar maanden voordat uw straat echt aan de beurt is, weten we de definitieve planning. Dan krijgt u van ons het voorstel met alle werkzaamheden. De sociaal begeleider komt dit verbetervoorstel bij u thuis met u bespreken. U kunt dan ook al uw vragen stellen.

Een paar weken voordat we de werkzaamheden bij uw woonblok starten, nodigen wij u uit voor de Informatiebijeenkomst. Daarin leggen we alle praktische informatie aan u uit. En natuurlijk kunt u dan ook uw vragen stellen.

Een onderdeel van het verbeterprogramma is het vervangen van de vloer op de begane grond. Waarom dat nodig is, leest u in de pagina ‘Vloer vervangen.

We begrijpen dat de werkzaamheden ingrijpend voor u zijn. Daarom bieden we u een compleet ingerichte logeerwoning aan waar u tijdens de werkzaamheden rustig kunt wonen. En verder helpen u natuurlijk zo goed mogelijk. Meer hierover leest u bij ‘Wat wij voor u doen’.

 

Werkzaamheden Meiland 17 & 70

Vanaf maandag 2 december 2019 worden er werkzaamheden verricht door onze aannemer Dura Vermeer aan huisnummer 17 en 70. Wij maken hier proefwoningen. Er zal wellicht een steiger geplaats worden. Het is mogelijk dat u hier enige (geluids)overlast van heeft. De steigerbouwers proberen dit zo beperkt mogelijk te houden. Ook worden er mogelijk enkele parkeerplaatsen gebruikt om bouwmaterialen, een container te plaatsen en veilig te werken. We zorgen ervoor dat het trottoir bereikbaar en beloopbaar blijft.

 

De werkzaamheden Flora en Fauna

Aannemer Dura Vermeer zal de onderste rij dakpannen van uw woning dichtmaken. Het dichtmaken gebeurt met een borstel. Dit voorkomt dat huismussen zich nestelen onder de dakpannen. Daarnaast plaatsen zij bij sommige woningen zogenaamde exclusionflabs voor de vleermuis. Ook worden de open ruimtes bij de kantpannen dichtgezet om vleermuizen te weren. Wij zijn verplicht om aan deze overheidsregels te voldoen conform de wet Flora en Fauna. Wij vragen om uw medewerking.

Dura Vermeer start met de eerste woningen op maandag 9 december 2019. De werkzaamheden duren tot ongeveer 17 februari 2020. De medewerkers van Dura Vermeer werken aan de voorzijde met een ladder of een hoogwerker. Vervolgens bellen zij bij u aan om te vragen af zij uw achtertuin mogen betreden. De medewerkers kunnen zich legitimeren. Mocht u niet thuis zijn dan nemen ze contact met u op om een afspraak met u te maken.

Voor de huismussen en vleermuizen worden verspreid in de wijk alternatieve nestplaatsen gemaakt.