Wat doet u zelf?

Voordat we aan het werk kunnen in en bij uw woning, vragen we u ook een aantal voorbereidingen te doen. Uw sociaal begeleider bespreekt deze ook nog met u tijdens het gesprek bij u thuis. Op deze webpagina kunt u alvast lezen welke voorbereidingen we u vragen om zelf te doen. Is het voor u lastig om de voorbereidingen te treffen? En heeft u niemand die u kan helpen? Bespreek het gerust met uw sociaal begeleider. Hij/zij denkt graag mee over een oplossing.

Onderwerpen

 

Tips van bewoners:

We zijn al een tijd bezig met het Verbeterprogramma in Vreewijk. Heel wat bewoners gingen u voor en hebben het traject inmiddels succesvol achter de rug. We vragen regelmatig naar hun ervaringen. En die geven zij graag. Handige tips van andere bewoners zijn bijvoorbeeld:

“Begin op tijd met organiseren. Maak een planning en een lijst van:
o wat je wanneer moet gaan doen
o wat je wilt meenemen naar de logeerwoning
o wat je als kluswerk wilt doen als je woning is opgeleverd
o wie je kan helpen bij het klussen en uitpakken.”

“Omdat ik toch moest inpakken, heb ik gelijk veel spullen weggegooid. Dat ruimde lekker op en voelde als een nieuw begin. Mijn afweging was steeds: ‘ik pak alleen dat in waarvan ik blij word als ik het straks uitpak’.”

“Iets waar ik tegenaan liep: ik wilde niet alles uit de diepvries meenemen. Die heb ik dus maar leeggegeten, maar daar moet je wel op tijd mee beginnen.”