Werkzaamheden

Havensteder vindt het belangrijk dat u woont in een goed onderhouden woning die is aangepast aan de eisen van de moderne tijd. Daarvoor zijn we het Verbeterprogramma Vreewijk gestart. De werkzaamheden binnen het verbeterprogramma bestaan uit:

Met deze aanpak zorgt Havensteder ervoor dat uw woning flink verbetert. Als de werkzaamheden klaar zijn, heeft u een goed geïsoleerde woning die minimaal 25 jaar meegaat. Door de goede isolatie hoeft u minder te stoken en kunt u besparen op uw energiekosten. Bovendien voelt het veel comfortabeler in uw huis. Verder zorgen we voor een betere ventilatie en passen we uw woning aan zodat er via de vloer en wanden geen vocht het huis binnen kan komen. En dat woont een stuk gezonder. Ook de buitenkant van uw woning wordt verbeterd met behoud van het oorspronkelijke karakter van de woningen en de wijk. Als alles klaar is, ziet uw hele straat en wijk er weer mooi uit zoals Vreewijk ooit bedoeld was.

Overige onderwerpen:

Het Verbeterprogramma is verdeeld in 4 fasen:

  • fase 1A (Valkeniersbuurt)
  • fase 1B (Linker Vlieger)
  • fase 2 (Buurt 9)
  • fase 3  (Buurt 9)

Per fase onderzoeken we welke werkzaamheden gedaan moeten worden. Op basis daarvan maken we de verbetervoorstellen voor de bewoners. Per fase kunnen werkzaamheden dus anders zijn. Maar het uitgangspunt blijft hetzelfde: we zorgen voor groot onderhoud dat noodzakelijk is voor de woningen, maatregelen die het wooncomfort verhogen en werkzaamheden aan de buitenkant van de woningen die het authentieke karakter van Vreewijk versterken.

In het verbetervoorstel dat u van ons krijgt, staan de precieze werkzaamheden. Op deze website geven we een globaal beeld van de werkzaamheden.