Uitdagingen in de bouw tijdens het opleveren van woningen

05 september 2022

deel:

Het komt weleens voor dat werkzaamheden aan een woning uitlopen. De oplevering van een woning vindt dan later plaats dan verwacht. Dit is vervelend voor de bewoners waarvan we de woning verbeteren. Meestal komen vertragingen door onvoorziene omstandigheden. We leggen hieronder de drie meest voorkomende aan u uit.

Het weer

Soms is het weer zo ongunstig dat verbeterwerkzaamheden niet uitgevoerd kunnen worden. Denk hierbij aan storm, regen, extreme hitte of sneeuwval. Als het weer vochtig is, kan het werk aan de buitenkant van een woning, bijvoorbeeld schilderen, niet goed worden uitgevoerd. Binnen in de woningen gaan we wel zoveel mogelijk door.

Bouwmaterialen tekort

Er is een tekort aan bouwmateriaal, zoals isolatiematerialen en ramen. Dit komt omdat veel productie van materialen plaatsvindt in Oekraïne en Rustland. Door de oorlog is het krijgen van deze materialen nog lastiger.

Het coronavirus

De maatregelen zijn weg. Het coronavirus en de gevolgen daarvan niet. Zo heeft het coronavirus invloed op het aantal mensen dat kan werken aan de woning omdat ze bijvoorbeeld zien zijn. Ook heeft het coronavirus gevolgen voor het tekort aan bouwmaterialen. De fabrieken waar materialen worden geproduceerd waren lang dicht en moeten nu weer opstarten.