Sloop en terugbouwen van Enk 133

03 maart 2023

deel:

Binnenkort gaan wij de Enk 133 aanpakken. Dit gebouw en de aanbouw zijn namelijk niet meer in gebruik. Beiden zijn van onvoldoende kwaliteit. Daarom gaan wij het gebouw en de aanbouw slopen. En het gebouw weer terugbouwen. Hier leest u hier meer over.

Wanneer wordt er gesloopt?

6 maart 2023 starten we met slopen. De sloop duurt ongeveer 1 tot 2 weken. De slopers werken van 07.00 tot 16.00 uur.

Wie voert de sloop uit?

Het bedrijf RVE Hoveniers en aannemers voert de sloop uit. Zij kregen de opdracht van Dura Vermeer. Dura Vermeer voert voor ons het Verbeterprogramma uit. De werknemers zijn herkenbaar aan hun werkkleding of aan hun badge. Zij kunnen zich altijd legitimeren.

Wat komt ervoor in de plaats?

Samen met de gemeente en de architect besloten we om het gebouw terug te bouwen, zoals die nu is. Alleen dan van betere kwaliteit. De huidige dakpannen die nog goed zijn, gebruiken wij opnieuw. Op deze manier behouden we het authentieke karakter van Vreewijk en de woningen. De functie van het gebouw blijft ook hetzelfde.

De aanbouw bouwen wij niet terug. Deze is eerder gebouwd zonder vergunning. Hieronder ziet u hoe de Enk 133 eruit komt te zien.

 

Wat betekent dit voor u?

Woont u in de buurt van de Enk 133? Dan heeft u mogelijk tijdens de sloop en het terugbouwen van het gebouw wat geluidsoverlast. We kunnen dit niet helemaal voorkomen. De aannemer houdt de overlast zo klein mogelijk. Ook zorgt de aannemer dat de bouwplaats en woonomgeving netjes achtergelaten wordt.

Wanneer beginnen we met terugbouwen?

De definitieve startdatum weten wij nog niet. We houden u daarover goed op de hoogte.