Paasactie voor de kinderen in Vreewijk

24 mei 2022

deel:
Paasactie Vreewijk

In Tuindorp Vreewijk werken we al enkele jaren aan het Verbeterprogramma. Met aannemer Dura Vermeer moderniseren en verduurzamen we 1.400 woningen en bedrijfsruimtes zodat bewoners de komende jaren comfortabeler kunnen wonnen. We begrijpen dat het Verbeterprogramma een aardige impact op de wijk en haar bewoners heeft. We wilden graag iets extra’s terugdoen voor het ongemak dat de Vreewijkers ervaren. Daarom organiseerden we, samen met Dura Vermeer, een Paaseierenzoektocht.

Warm welkom door de Paashaas

Woensdagmiddag 13 april verzamelden we bij het kantoor van Team Vreewijk en Sporthal de Enk. Op beide locaties begroette de paashaas de deelnemende kinderen en hun ouders. De kinderen kregen speciale tasjes, die ze zelf konden inkleuren. Daarna ging de Paashaas samen met de kinderen speuren naar Paaseieren in de wijk. De gevonden eieren gingen in de tasjes.

Samen door en voor de wijk

Door de brandpaden, langs grasveldjes, op de speelpleintjes en zelfs aan de regenpijpen: overal werden Paaseieren vandaan geplukt. We sloten de zoektocht af met een hapje, drankje en presentje voor de kinderen. Gwen Hofland, teamleider Verbeterprogramma Vreewijk en één van de organisatoren van de Paaseierenzoektocht, vertelt:

“We vinden het fijn om ook naast het Verbeterprogramma samen te komen met bewoners. We hebben regelmatig contact over onderwerpen in en rondom het Verbeterprogramma. En realiseren ons écht dat het Verbeterprogramma een emotionele achtbaan is voor bewoners. We wilden daarom graag iets extra’s terug doen voor de wijk. Team Vreewijk hees zich dus in Paashaaspakken en was al vroeg de hort op om de Paaseieren te verstoppen. Het zorgde voor positiviteit en blije gezichten bij de bewoners. Daar doen we het uiteindelijk voor.”