Zorg voor uw spullen met een inboedelverzekering

31 augustus 2022

deel:

Tijdens het Verbeterprogramma hebben we nauw contact met bewoners. Hierdoor zien we dat niet alle bewoners een inboedelverzekering hebben. Dit betekent dat bewoners dan niet gedekt zijn voor schade aan hun spullen door brand, diefstal, inbraak en storm in hun eigen woning of tuin. Kosten kunnen dan hoog oplopen. Wij raden daarom aan om een inboedelverzekering af te sluiten.

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering beschermt tegen hoge kosten bij schade aan uw inboedel: spullen die in uw huis en/of thuis staan. Welke spullen precies verzekerd zijn, ligt aan de voorwaarden van uw inboedelverzekering.

Hoe sluit u een passende verzekering af?

Er is een groot aanbod van verzekeraars die verschillende pakketten aanbieden. Uw verzekeraar of een tussenpersoon kan u adviseren over wat het beste bij u past. U kunt via verschillende websites ook makkelijk zelf het aanbod van verzekeraars vergelijken en een keuze maken.  Komt u er niet helemaal uit? Vraag dan om hulp bij Huurdersvereniging Vreewijk (HvV), de bewonersorganisatie Vreewijk (BoV) of het Trefpunt aan de Dreef 83a.

Meer informatie

Meer informatie over de inboedelverzekering en wat te doen bij schades aan of in uw woningen vindt u op havensteder.nl/schade.