Werkzaamheden en voorzorgsmaatregelen Meiland en Molenwei

04 december 2019

deel:

Graag informeren we u over twee verschillende werkzaamheden in de straat Meiland en Molenwei. Wij voeren werkzaamheden uit aan de woningen 17 en 70 in de straat Meiland. Daarnaast voeren wij vanwege het komende broedseizoen in de periode van 9 december 2019 tot 17 februari 2020 een aantal voorzorgsmaatregelen uit.

Werkzaamheden woning Meiland 17 & 70

Vanaf maandag 2 december worden er werkzaamheden verricht door onze aannemer Dura Vermeer aan huisnummer 17 en 70. Wij maken hier proefwoningen. Er zal wellicht een steiger geplaats worden. Het is mogelijk dat u hier enige (geluids)overlast van heeft. De steigerbouwers proberen dit zo beperkt mogelijk te houden. Ook worden er mogelijk enkele parkeerplaatsen gebruikt om bouwmaterialen, een container te plaatsen en veilig te werken. We zorgen ervoor dat het trottoir bereikbaar en beloopbaar blijft.

De werkzaamheden Flora en Fauna

Aannemer Dura Vermeer zal de onderste rij dakpannen van uw woning dichtmaken. Het dichtmaken gebeurt met een borstel. Dit voorkomt dat huismussen zich nestelen onder de dakpannen. Daarnaast plaatsen zij bij sommige woningen zogenaamde exclusionflabs voor de vleermuis. Ook worden de open ruimtes bij de kantpannen dichtgezet om vleermuizen te weren. Wij zijn verplicht om aan deze overheidsregels te voldoen conform de wet Flora en Fauna. Wij vragen om uw medewerking.

Dura Vermeer start met de eerste woningen op maandag 9 december. De medewerkers van Dura Vermeer werken aan de voorzijde met een ladder of een hoogwerker. Vervolgens bellen zij bij u aan om te vragen af zij uw achtertuin mogen betreden. De medewerkers kunnen zich legitimeren. Mocht u niet thuis zijn dan nemen ze contact met u op om een afspraak met u te maken.

Voor de huismussen en vleermuizen worden verspreid in de wijk alternatieve nestplaatsen gemaakt.

Vragen

Neem dan gerust contact op met een van de sociaal begeleiders. Zij helpen u graag verder. De sociaal begeleiders zijn op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 010 890 25 25 of vreewijk@havensteder.nl. Wij hopen op uw begrip en uw medewerking. Alvast hartelijk dank daarvoor.