Maatregelen tegen vleermuizen in Vreewijk

20 augustus 2022

deel:

Vanwege vleermuizen in de omgeving voeren wij in de periode van maandag 22 augustus 2022 tot en met 2 september 2022 een aantal voorzorgsmaatregelen uit. Dit is nodig om de werkzaamheden van het Verbeterprogramma aan de Mare & Enk uit te kunnen voeren. Hieronder leest u hier meer over.

Wat we gaan doen

Aannemer Dura Vermeer zet aan de voorkant van de woningen aan de Mare en Enk latten tegen de kantdakpannen. Op deze manier houden we de vleermuizen tegen om de dakpannen te gebruiken als nestplaats. We zijn verplicht om aan deze overheidsregels te voldoen volgens de wet Flora en Fauna.

Wat dit voor u betekent

Tijdens deze werkzaamheden moet aannemer Dura Vermeer toegang hebben tot de paden naar de brandgangen. Het gaat om de woningen Mare 4 tot en met 78 en Enk 150 tot en met 170. We vragen u vriendelijk om in deze periode geen auto’s te plaatsen voor de paden naar de brandgangen. Tijdens de verbeterwerkzaamheden van het Verbeterprogramma worden de latten weer weggehaald.

Om welke woningen gaat het?

Het gaat om een aantal woningen aan de Mare en Enk. Gelden deze voorzorgsmaatregelen voor uw woning? Dan heeft u een brief ontvangen.