Douchewarmtewisselaar

Als wij in uw woning de badkamer of het plafond vervangen, dan kunt u kiezen voor een douchewarmtewisselaar. Met dit apparaat kunt u besparen op uw energieverbruik. U krijgt van de sociaal begeleider informatie als hij/zij het verbetervoorstel met u bespreekt

Wat doet de douchewarmtewisselaar?

Tijdens het douchen stroomt het warme douchewater rechtstreeks het riool in. Dat is zonde en niet nodig. De douchewarmtewisselaar hergebruikt ongeveer 60% van de warmte uit het douchewater. Het water zelf wordt dus niet opnieuw gebruikt. Bij een normaal douchegebruik kunt u met een douchewarmtewisselaar besparen op uw energierekening, gemiddeld zo’n tien euro per maand.

Gratis

Voor u is de douchewarmtewisselaar gratis. U betaalt hiervoor ook geen huurverhoging. U krijgt de douchewarmtewisselaar van Havensteder als onderdeel van het pilotproject dat Havensteder samen met Evides Waterbedrijf onderneemt. De douchewarmtewisselaar past goed bij het Verbeterprogramma voor Vreewijk. Want een belangrijk deel van het Verbeterprogramma is het energiezuinig maken van de woningen.

Alleen bij badkamer- of plafondvervanging

De douchewarmtewisselaar plaatsen we alleen bij een badkamer- of plafondvervanging als onderdeel van het Verbeterprogramma. Want de installatie-werkzaamheden zijn best ingrijpend. En daarom alleen mogelijk in een badkamer waar we al gaan verbouwen, of wanneer we het plafond in uw woning vervangen.

Eigendom

De douchewarmtewisselaar is onderdeel van uw woning en eigendom van Havensteder. U kunt de douchewarmtewisselaar niet meenemen als u gaat verhuizen.