Lokmiddel bij de gierzwaluwkasten

10 mei 2022

deel:

Vanwege het broedseizoen voerden wij een aantal voorzorgsmaatregelen uit voor de gierzwaluw. Dit deden we door gierzwaluwkasten op te hangen aan woningen in Vreewijk. De gierzwaluw is trouw aan hun vaste broedplek. En heeft extra hulp nodig om de gierzwaluwkasten aan uw woning te vinden. We plaatsen daarom een apparaat met lokgeluiden bij de kasten. Hier leest u hier meer over.

Apparaat met lokgeluiden

Dura Vermeer plaatst, in opdracht van Havensteder, een swift sound aan woningen aan de Jagerslaan, Tiengeburen & Melkpad. Dit is een apparaat met lokgeluiden waar de gierzwaluw op reageert. Hier heeft u geen last van. Hiernaast ziet u een voorbeeld.

De werkzaamheden

Het apparaat met lokgeluiden wordt bij de al bestaande gierzwaluwkasten geplaatst. Hiervoor wordt een gat geboord en wordt het apparaat op een haak vastgemaakt. Het boren kan voor geluidsoverlast zorgen. De aannemer probeert dit zo beperkt mogelijk te houden. Onze excuses voor de mogelijke overlast. Bij het verwijderen van het apparaat wordt het gaatje weer afgedicht.

Tot 15 juli 2022

Het apparaat blijft tot 15 juli 2022 hangen. Daarna wordt het verwijderd. Heeft de gierzwaluwkast eerder de gierzwaluwkasten gevonden? Dan wordt het apparaat met lokgeluiden eerder verwijderd.

In de periode dat het apparaat hangt, komt er af en toe een medewerker de batterijen van het apparaat controleren.