Grofvuil niet op straat: de mogelijkheden

28 februari 2022

deel:

Tijdens het verbeterprogramma vinden wij het belangrijk om de straten zo schoon en netjes mogelijk te houden. Niemand kijkt graag tegen een afvalberg zoals de afbeelding hierboven aan. In deze brief leest u de mogelijkheden voor het kwijtraken van uw grofvuil.

Ophalen en wegbrengen van grofvuil

Heeft u grofvuil dat niet in uw vuilniszak of eigen container past? Dan kunt u het afval bij een milieupark bij u in de buurt brengen, bijvoorbeeld Milieupark IJsselmonde. Of een afspraak maken bij de gemeente Rotterdam voor het (gratis) ophalen van uw grofvuil.

Een afspraak maakt u telefonisch via het nummer 14 010 of online via de website van de Gemeente Rotterdam. Meer informatie vindt u op www.rotterdam.nl/loket/grofvuil/.

Belangrijk! Zet uw spullen pas op de met de gemeente afgesproken dag buiten.

Meldt het in de MeldR-app

Ziet u toch afval op straat liggen? Dan kunt u een melding maken in de MeldR-app. Dit is een applicatie van de gemeente Rotterdam waarbij u zaken in de wijk gemakkelijk kunt melden.

De app bevat een kaart met de locatie. Ook kunt u foto’s en een beschrijving meesturen. Op deze manier komt u melding direct bij de gemeente Rotterdam terecht. Zodat zij de melding kunnen oplossen. Als u dit wilt, blijft u op de hoogte van de status van uw melding. U kunt ook anoniem melden.

Download de MeldR-app in de Apple Store of Google Play Store. Of maak een melding op de website: www.meldr.rotterdam.nl/

We danken u voor uw medewerking!