06 september 2016

Participatie in de praktijk

Bewonersparticipatie, voor de bewoners in het verbetergebied in Vreewijk een term die bekend is. Of kan zijn. In deze film over Participatie in Vreewijk kijken verschillende partijen vanuit de Verbeteraanpak terug op het betrekken van bewoners in het proces. Soms te veel, soms te weinig, maar wat is nou goed? En welk beeld hebben Vreewijkers eigenlijk bij participatie?

Platform31 deed de afgelopen jaren onderzoek naar de participatie in Vreewijk, met name rond het Verbeterprogramma Vreewijk. Zij komt tot de conclusie dat het betrekken van de bewoners in Vreewijk op de juiste manier is ingestoken. Maar dat er tegelijk geen recept is voor succes. Er zijn zeker nog lessen te leren, en door te geven aan andere corporaties.

In de film komen aan het woord: Hedy van den Berk, Mildred Pijnenborg (Havensteder), Trevor James (ondersteuning bewoners, Vannimwegen), Radboud Engbersen (Platform31), Justus Uitermark (UvA) en natuurlijk enkele wijkbewoners zelf.

Dit is de afsluitende special van de reeks “Vreewijk, kroniek van een herstructurering” die Het Portaal maakte. Alle films zijn hier te bekijken: vimeo.com/album/1910224.